Opret en aktiesparekonto og spar penge

Opret en aktiesparekonto og spar penge

Hvis man gerne vil betale så lidt skat som muligt af sit udbytte af sine aktier, bør man sætte sig ind i, hvad en aktiesparekonto er. Fordi gennem en sådan konto kan man spare rigtig mange penge ved sine investeringer. Denne ordning er startet i 2019 for at give danskerne en større lyst til at investere sine penge i aktier.

Læs mere her for at blive meget klogere på, hvad en aktiesparekonto er. Normalt skal man betale 27% af sit udbytte fra aktier tilbage i skat. Men denne beskatning er slet ikke så høj, når man handler med aktier gennem sin aktiesparekonto. Man kan hente meget mere hjælp online til oprettelse af en sådan smart konto.

Sådan fungerer aktiesparekontoen

Det er ikke alle banker der gør det muligt at oprette en aktiesparekonto. Det er en ret ny ordning. Dog er der flere der så småt begynder at hoppe med på denne vogn. I starten af hele aktiesparekonto-oprettelsen kunne man indbetale omkring 50000 på sin konto. År efter år vil dette tal stige.

Det kan være en fordel at købe aktier gennem denne konto hvert år. Derved vil man opnå størst mulig gevinst. Man kan oprette en konto gennem Saxo Bank. Dette er lige nu den eneste mulighed for at oprette en sådan konto. Der findes andre banker som tilbyder mulighed for oprettelse af kontoen. Dog er Saxo Bank den eneste, der tilbyder det online.

Fordele ved en aktiesparekonto

Der er altså mange fordele ved at vælge at handle med aktier gennem en aktiesparekonto. Den største grund til dette er selvfølgelig, at man får flest mulige penge ud af sit udbytte af sine aktier på denne måde. Det er desuden meget nemt at oprette sin konto online på Saxo. Herigennem kan man også få tilgang til over 19000 aktier.

Derudover bliver man del af en handelsplatform, som både er gratis og brugervenlig at benytte sig af. Over tid vil flere online-handelsplatforme formegentlig følge efter og muliggøre oprettelse af en aktiesparekonto. Sidst bør det nævnes, at man aldrig bør investere flere penge, end man har råd til at tabe.