Stress af – 3 gode råd

Stress af – 3 gode råd

For os danskere er det desværre normalt, at vi føler os stressede og pressede i hverdagen. Der er mange ting, vi gerne vil mestre, og vi vil gerne præstere godt både i familien, parforholdet og på arbejdet. Her er 3 gode råd til at stresse af. 

Det er vigtigt at have ro i krop og sind – især hvis vi gerne vil gøre det godt i en række sammenhænge. Et afstresset sind og en velbehagelig krop er nemlig udgangspunktet for at fungere og præstere. Derfor er det kun en fordel, for dig og andre, at du finder nogle rutiner til at få slappet af. Her er 3 tips: 

1. Skab oaser af tid til dig selv  

“Mig-tid” er altså vigtigt og betyder ikke, at du er en total egoist. Tværtimod har vi brug for at få fyldt vores egne behov op for at kunne møde andres. Det er faktisk først, når vi får koblet af og mærket os selv, at vi rigtigt kan være nærværende med andre. 

Du kan koble af på mange forskellige måder og mange forskellige tidspunkter. Tag fem minutter på jobbet, hvor du lige læner dig tilbage og læser lidt underholdende nyheder. Du bliver ikke mindre effektiv af at tage en lille pause, tværtimod. 

2. Sund kost bidrager til et sundt sind 

Du har sikkert fået rådet før, men nu får du det altså igen, fordi det virker: sund mad er alfa omega! Det er det, fordi din kost påvirker ikke bare dit fysiske helbred, men også din psykiske velvære og dit energiniveau. Ved at omlægge din kost en smule, så du får dækket kroppens behov og får vitale vitaminer, ændrer du kroppens kemi til det bedre. 

Det vil påvirke alt fra din nattesøvn til dit humør og dit generelle stressniveau. De fleste af os får rigeligt med kød, og mindre grønt, så det kan være gavnligt at lægge en vegetarisk dag eller to ind i ugens program. En fiskedag, med masser af D-vitamin, kan også være godt. Desuden gør du en positiv forskel for miljøet, når du skærer ned på dit kødindtag. 

3. Kom af med hængepartier 

Vi undervurderer en gang imellem, hvor meget noget kan ligge og fylde i baghovedet. Ting, vi ikke normalt skænker mange tanker, men som ubevidst går os på og dræner os for energi. Det kan være en snak, du burde tage med din chef, men som du udskyder, fordi det er et svært emne.  

Praktiske hængepartier og rod kan stresse 

Det kan være oprydning i skuret, som du godt ved, at du burde få styr på, fordi det ville give dig en dejlig følelse af overskud. Generelt kan oprydning og organisering af praktiske ting være en enormt god anbefaling, og det kan frigive en masse energi, når vi får det gjort. Måske er det mosset på dit tag, der har generet dig i en evighed. Sæt en søndag af til at få det gjort og find gode råd på fjernmos.dk.  

Økonomien stresser de fleste 

Sidst, men ikke mindst er økonomi en kilde til stress for mange. Tag et kig på dit månedlige regnskab og dine lån, hvis du har sådan nogle. Kan du eventuelt få glæde af at samle mange små lån til et stort? Samlelån kan gøre økonomien langt mere overskuelig, og du får også en lavere rente.  

Det er selvfølgelig dig, der ved, hvad der stresser i dit liv, så det er egentlig bare at gå på opdagelse i underbevidstheden. Få afdækket, hvor du kunne have brug for at få ryddet op eller afsluttet projekter, og sæt tid af til at få det gjort. Det vil give masser af ro og frisk energi på den anden side.